'Vi forbrugere har lovet at sortere, så skal de også love at behandle affaldet rigtigt'

Københavnske borgere utilfredse efter afsløring af for lav genbrugsprocent af plastik.

Flere borgere som Gitte Katz her er utilfredse med, at Vestforbrænding ikke kan garantere, at mere end en tredjedel af det afleverede plastik bliver genanvendt.

Når beboerne i Gitte Katz’ boligforening i Bagsværd smider plastik til genbrug, så er det kun en tredjedel, der med sikkerhed bliver genanvendt.

Det viser dokumenter fra det københavnske affaldshåndteringsselskab Vestforbrænding, som fagbladet Ingeniøren kan fortælle.

Ambitionen var ellers, at to tredjedele skulle forvandles til nye plastikprodukter.

- Jeg synes ikke, det lyder godt. Hvor bliver det så af? Det var da overraskende. Det, der motiverer en til at sortere, er jo netop, at det gør noget godt for miljøet, siger Gitte Katz, der bor i Bagsværd.

For lidt til genbrug

I dag kom det frem, at når Vestforbrænding sender plastikaffald fra København til sortering og genanvendelse i Tyskland, så bliver 31 procent af affaldet genanvendt. Andre 22 procent bliver omsat til energi til tyske virksomheder.

Hvad der sker med de resterende 47 procent af affaldet, kan Vestforbrænding ikke redegøre for. Tidligere har selskabet oplyst, at mindst 75 procent af affaldet bliver genanvendt. Vestforbrænding vil nu arbejde på at finde en bedre løsning.

Den lave genanvendelsesgrad vækker også skuffelse hos Thomas Gjerulfsen, der i sit køkken sorterer plastik fra det øvrige affald.

Thomas Gjerulfsen sorterer plastik og opfylder dermed sin del af kontrakten. Det samme bør Vestforbrænding gøre, mener han.

- Jeg forventer, at den kontrakt bliver opfyldt, så når jeg smider en plastikflaske ud, så bliver den genbrugt. Vi forbrugere har lovet at sortere, så skal de også love at behandle affaldet rigtigt, siger Thomas Gjerulfsen.

Facebook
Twitter