Vi ringer og surfer privat på jobbet

Mere end hver tredje sysler med private gøremål midt i arbejdstiden. Men vi tager til gengæld også telefonen, når chefen ringer efter fyraften.

- Det er de færreste lønmodtagere, som ikke i ny og næ besvarer et privat opkald eller skriver en e-mail i arbejdstiden, siger direktøren for Randstad Inhouse Services, Claus Bak. (Foto: Constantin Kammerer © stock.xchng)

Arbejdsliv og fritid flyder mere og mere sammen for danskerne.

I en ny undersøgelse, som vikar- og rekrutteringsbureauet Randstad har foretaget blandt lønmodtagere, svarer 37 procent, at de får private opgaver fra hånden i arbejdstiden. Men 52 procent udfører også arbejdsopgaver i fritiden.

Forventninger skal afstemmes

Ifølge direktøren for Randstad Inhouse Services, Claus Bak, er det vigtigt at få afstemt, hvad der ‘gives' og ‘tages'.

- Det er de færreste lønmodtagere, som ikke i ny og næ besvarer et privat opkald eller skriver en e-mail i arbejdstiden, og sådan skal det også være. Arbejdsgiveren kan jo også finde på at ringe til medarbejderen uden for arbejdstiden, så det er blot et spørgsmål om balance og om at afstemme forventningerne til hinanden inden jobstart eller i løbet af ansættelsen, siger han til metroXpress.

Arbejdsgiveren vinder

Karen Albertsen er psykolog ved konsulentfirmaet Team Arbejdsliv og har forsket i balancen mellem arbejdsliv og privatliv. Det kommer ikke bag på hende, at arbejdsgiveren - ifølge undersøgelsen - samlet set er den, der vinder på, at grænsen mellem fritid og arbejde bliver udvisket.

- Arbejdskrav har en tendens til at vinde over privatlivskrav. Hvis man har en deadline på sit arbejde, får den ofte højeste prioritet, og man inddrager aftener eller weekender. Så tænker man ikke lige på at lave boller og kakao til sin datter, siger Karen Albertsen.

Facebook
Twitter