- Vi tabte 14 dages undervisning

Det skal være slut med elever og lærere, der hver eneste dag kommer for sent til undervisningen. En skoleleder i Tune har fundet løsningen.

Elever og lærere er nu på plads til tiden på Tune Skole. (© Colourbox.com)

Klokken er 08:02, og der er ikke et øje at se på gangene på Tune skole. Klokken har ringet ind til undervisning, og mens der på mange andre skoler ville være halsende elever og lærere, så er undervisningen her i gang.

Og sådan er det hver eneste morgen.

Enkelt men effektivt

En halv år gammel rapport fra Danmark Pædagogiske Universitet, fastslog at lærerne havde svært ved at komme til tiden. I Tune har man fundet løsningen på det problem.

Skolelederen på Tune Skole, Lars Djuraas, har nemlig indført et system, der får både lærere og elever på plads til timen.

- Vi ringer to minutter inden timen begynder, og så ringer vi igen, når den starter. Så ved lærere og elever, at nu skal de være klar.

Det var et kæmpe problem

Initiativet til den nye ringeordning blev iværksat efter Lars Djuraas kunne konstatere, at hver eneste time kom for sent i gang. Og det kostede i sidste ende mange undervisningstimer.

- Da vi så hvor stort problemet var, blev vi simpelthen nødt til at gøre noget. Hver eneste time kom fire minutter for sent i gang. Det er vi helt afskåret fra nu. På årlig basis er det blevet til, hvad der svarer til 14 dages ekstra undervisning, fortæller han.

Facebook
Twitter