Vi vil have vindmøller i haven

Interessen for at sætte små vindmøller op i haven er enorm, så telefonerne gløder i øjeblikket på Dansk Vindmølleforenings kontorer i Århus.

Interessen for at sætte små vindmøller op i haven er enorm. Der er nemlig mange steder i Østjylland, hvor der ikke er plads til en stor mølle, lyder det fra Dansk Vindmølleforening.

Interessen for at sætte små vindmøller op i haven er enorm, så telefonerne gløder i øjeblikket på Dansk Vindmølleforenings kontorer i Århus.

- Der er mange steder i Østjylland, der ikke er plads til en stor mølle, men små møller kan man placere hvor som helst, siger direktør i Dansk Vindmølleforening Asbjørn Bjerre.

Det er både de såkaldte husstandsmøller, der kan producere strøm til et helt hus, folk vil have fingerne i, og så er de små mini-møller, som flere kender fra lystbåde og campingvogne, der producerer strøm til at holde et par lyspærer i gang.

En rar fornemmelse, at elmåleren løber baglæns

- Det er rigtig interessant, at have en lille mølle stående, så man kan lave sin egen strøm. Det er en rar fornemmelse, at når det blæser, så kan man se, at elmåleren begynder at løbe baglæns, siger Asbjørn Bjerre. Men de kommende vindmølleejere skal være varsomme på det eksploderende hus-møllemarked. For flere firmaer laver alt for dårlige møller, der slet ikke producerer nok energi i forhold til prisen, fortæller Asbjørn Bjerre.

Det er også grunden til, at Dansk Vindmølleforening i dag holder en temadag om mini- og husstandsvindmøller i Fredericia Messecenter. Her alle få vejledning, hvis de er interesseret i at få en lille vindmølle i haven.