Vi vil have vurderet arvestykkerne som aldrig før

Mange danskere håber, at de har gamle skatte gemt på loftet. Auktionshusene får flere og flere ting til vurdering.

På Bruun-Rasmussen Auktioner kan man godt mærke, at danskerne er mere interesseret i at få vurderet deres gamle arvestykker end tidligere.

Livsstilsprogrammer om antikkrejlere, auktionshuse og genbrugsguld er i høj kurs på tv'ets sendeflader. Interessen for gamle sager er steget, og det kan man mærke på auktionshusene.

For tanken om, at moster Ernas arvesølv eller mågestel måske er guld værd, har sendt flere og flere danskere til vurderingsskrankerne:

- Vi har i højeste grad kunne mærke en stigende interesse. Især er der en stor efterspørgsel på vores vurderingsekspertise. Der kommer flere og flere, som vil have vurderet deres ting, og noget af den interesse er blevet vakt af de her tv-programmer, siger Kasper Nielsen, chef for vurderingseksperterne i Bruun-Rasmussen Kunstauktioner.

Men som man ser det i tv, er det ikke alle, der er heldige med vurderingerne:

- Der er mange, der er gået på loftet i jagten efter gemte

skatte
. Men i takt med at flere vil have vurderet deres ting, så betyder det desværre også, at vi må skuffe flere, siger Kaper Nielsen.

Auktioner for det brede publikum

Hvor auktionshandlen tidligere var for samlere og professionelle sælgere, er det nu blevet en interesse for helt almindelige danskere:

- Tidligere var det meget et kender til kender-marked, men nu er der åbnet for en bredere skare. Især netauktionerne har demokratiseret processen. Nu kan folk uden særlig viden byde, bare fordi de synes, det er sjovt, siger Kasper Nielsen.

På Bruun-Rasmussen Kunstauktioner har man årligt cirka 100.000 genstande under hammeren, og sortimentet spænder vidt fra moderne kunst til kinesiske vifter og sjældne designklassikere.

Har du også en vurderingsekspert gemt i maven eller vil du bare tjekke om du har næse for gamle sager, så er der rig mulighed for at få gang i vurderingerne fra sofaen i aften.Skattejægerne sendes på DR1 kl. 18.00, og Guld på Godset sendes på DR1 kl. 20.00

Facebook
Twitter