Vi vil se semifinale, og vi vil gøre det sammen: 'Enorm interesse' for at lave storskærmsvisninger

Viaplay-ejer har lige nu rettighedsaftaler med 500 steder og regner med flere.

Omkring 2.000 stående gæster så EM-kvartfinalen mellem Danmark og Tjekkiet til en storskærmsvisning i Tivoli. De viser også kampen mod England, men de bliver langt fra de eneste. (Foto: Philip Davali © Philip Davali)

I Ballen på Samsø flirter temperaturen med de 20 grader, sejlernes både slår mod vandet i havnen, og øens færger arbejder hårdt for at sejle øglade danskere på sommerferie på øen.

Kort sagt; ikke en tid, hvor Restaurant Dokken i byen plejer at stå uden gæster. Ikke desto mindre var det ikke mange retter, der blev serveret forrige lørdag. I hvert fald ikke i tidsrummet mellem 18 og 20.

- Klokken 18.00 havde vi en stort set tom restaurant. Der var intet at lave, fortæller Benjamin Aagaard, restaurantchef på Restaurant Dokken.

Den skarpe læser har måske nok regnet ud, hvad manglen på travlhed skyldtes. Det danske landshold spillede sig som bekendt i videre til EM, da vi slog Wales 4-0. Den kamp kunne man bare ikke se på Restaurant Dokken.

Den fejl lavede restauranten dog ikke igen. Her skyndte man sig nemlig at få fat på rettighederne til kampen mod Tjekkiet og semifinalen på onsdag, så gæsterne kan se den på storskærm.

- Vi har besluttet at kaste os ud i det her for at lave noget omsætning og for at lave et fedt event for folk, siger Benjamin Aagaard.

- Vi har plads til 120 gæster indendørs, og de borde blev booket, inden jeg overhovedet fik hængt plakater op om, at vi viste kampen. Mod Tjekkiet måtte vi afvise lige så mange, som vi tog ind.

Restaurantchef på Dokken, Benjamin Aagaard (til højre) og resten af Restaurant Dokken ser frem at vise Danmark mod England på onsdag. (Foto: (privatfoto))

Viaplay-ejer har 500 aftaler

Og efterspørgslen på storskærmsarrangementer I Danmark er næsten lige så stor som troen på de danske drenges vej til finalen. Det er nemlig langt fra kun Restaurant Dokken, der har besluttet sig for at vise kampen.

Hos Nent Group, der ejer Viaplay, der har rettighederne til semifinalen, melder man om en "enorm interesse" fra både caféer, barer, foreninger og større udendørs arrangementer, der alle vil have rettigheder, så de kan vise kampen.

- Vi har rigtig travlt, men på den gode måde. Vi har allerede aftaler med cirka 500 steder i Danmark, der vil vise kampen på storskærm.

- Alene i dag har vi fået 200 opkald fra arrangører, der gerne vil have en aftale på plads inden onsdag, fortæller direktør i Nent Group Kim Poder.

  • Omkring 2000 stående gæster ser EM-kvartfinalen slog vejen forbi Tivoli i København lørdag den 3. juli 2021.. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix) (Foto: Philip Davali © Philip Davali)
  • Danske fodboldfans følger kvartfinalen Danmark-Tjekkiet på storskærm i Ceres Park Arena i Aarhus, lørdag den 3. juli 2021.. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix) (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)
  • Danske fodboldfans følger kvartfinalen Danmark-Tjekkiet på storskærm i Ceres Park Arena i Aarhus.. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix) (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)
  • På Ofelia Beach i København har der siden gruppespillet været sat storskærme op, mandag den 21. juni 2021.. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix) (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)
1 / 4

Og de 500 aftaler strækker sig vidt og bredt.

- Vi bliver ringet ned fra alle mulige steder i landet. Det kan være arrangementer fra 100 til 2.000 deltagere, fortæller Kim Poder.

Han regner med, at antallet af aftaler vil stige yderligere frem til semifinalen

Kommune bruger millionbeløb på storskærme

Blandt de helt store storskærmsarrangører er Vejle Kommune. Her har man valgt at bruge i mere end en million kroner på at kunne vise Danmarks kampe gratis - naturligvis også semifinalen på onsdag.

- Der er sikkert dem, der mener, at vi kunne bruge pengene på noget andet, men jeg synes, at kultur, fest og glade dage er den del af det, der skal prioriteres.

- Det er en folkefest, og folk har brug for en folkefest efter så lang tid med corona, siger Dan Anløv Jørgensen (K), formand kultur- og idrætsudvalget i Vejle Kommune.

Til arrangementer i Byparken i Vejle kommer 4.000 gæster i alt, som inddeles i fire sektioner med hver sin indgang. Og her er man glad, at man har kunnet udvide kapaciteten i forhold til de foregående kampe.

- Første gang havde vi kun 2.000 gæster inde, og der var udsolgt på 12 minutter. Nu har vi så en del flere, så her gik der 17 minutter til alle billetter var væk, siger Dan Anløv Jørgensen.

Han fortæller desuden, at kommunen betaler "30 kroner per snude" til Nent Group for rettighederne til at vise kampen.

Regner med at fadølshanerne kommer på arbejde

Mens der er langt fra 4.000 ekstatiske forboldfans i Vejle til Restaurant Dokkens 130 gæster, så regner man også på Samsø med, at det bliver lidt af en fest, selvom det "kun" er onsdag.

- Der kommer jo nok til et ryge en del fadøl. Vi regner i hvert fald med, at fadølshanerne kommer på arbejde, siger restaurantchef Benjamin Aagaard.

- Folk har jo virkelig efterspurgt det her, tilføjer han.