Vibeke og Mark. O. skal løbe med kronprins Frederik

Kronprins Frederik starter sin fødselsdagsuge med at løbe med folket i landets fem største byer.

Kronprins Frederik glæder sig til at løbe med de mange tilmeldte, fortæller han. (Foto: Lars mØLler © ©Lars Møller)

Når kronprinsen 2. pinsedag tager forskud på fejringen af sin 50-års fødselsdag bliver det med over 70.000 danskere i hælene.

Bogstaveligt talt, for kronprinsen skal over hele dagen løbe i landets fem største byer til det såkaldte Royal Run.

En af dem, der skal løbe med i Aalborg er folkeskolelærer Vibeke Steen fra Ulstrup ved Silkeborg, der løber sammen med sin far på 72, sin søster og deres fire børn på 10, 11, 12 og 13 år.

- Det er SÅ fedt, at kronprinsen har villet fejret sin fødselsdag med os. Det er total cool, at det ikke bare er København og alle de fine, men også mig som helt almindelig dansker, siger Vibeke Steen.

Danmark gør noget fælles

For familien er det ikke første gang, de skal løbe sammen. Da Silkeborgmotorvejen åbnede tilbage i 2018, var familien også med til det løb, der blev afholdt i den anledning.

Desuden er det en løbeglad familie, hvor far/morfar Erik, siden han blev 50 år, har løbet over 30 maratonløb i både New York, Alperne og på den kinesiske mur - for at nævne nogle få.

Vibekes søster løber halvmaraton, og selv har hun fået trænet op til Royal Run. På mandag skal familien så løbe 10 kilometer - ligesom kronprinsen også skal det sidst på dagen i København.

- Sidste mand sætter hastigheden, og vi har ikke travlt - vi skal bare hænge ud og fejre kronprinsen, og jeg kan helt vildt godt lide tanken om, at Danmark gør noget fælles, siger Vibeke Steen.

OL-stjerner løber med

Efter besøget i Aalborg - og senere Aarhus og Esbjerg kommer dagens hovedperson til Odense, hvor kronprins Frederik snupper endnu en mil. Her får han ikke kun besøg af sin hustru, kronprinsesse Mary, der skal løbe den lange rute på 10 kilometer, men også fornemt selskab af flere tidligere og nuværende OL-stjerner, der løber med.

Blandt dem er håndboldspilleren Rikke Hørlykke, cykelrytteren Chris Anker Sørensen, svørmmeren Mie Ø. Nielsen og bryderen Mark O. Madsen, der trods sin sportsgren løbetræner fem kilometer hver mandag.

Det var kronprinsen, der overrakte sølvmedaljen til Mark O., da han blev nummer to til OL i Rio. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

- Det passer jo fantastisk, at jeg har mulighed for at løbe med nogle andre, siger Mark O. Madsen, der ikke tør komme med et bud på, hvor hurtigt eller langsomt han kan løbe distancen.

- Jeg er atlet, så jeg løber nok lidt over gennemsnittet, men gennem min sport er jeg blevet relativt firkantet, så jeg er jo ikke sådan en høj, tynd løber, men jeg kommer da fremad. Jeg har ikke tænkt over, hvor hurtigt jeg skulle løbe, men havde bare forestillet mig at løbe med og nyde oplevelsen, siger Mark O. Madsen, som i øvrigt fik overrakt sin sølvmedalje til OL i Rio af kronprinsen.

Frømandsvenner opfordrede til 50 km

Den særlige distance - one mile - som bliver løbet, er ifølge kronprinsen udvalgt, så alle kan være med og måske få lyst til at begynde at løbe, men faktisk er distancen kendt i udlandet, og flere storbyer, for eksempel New York, har one mile-gadeløb.

Den kommende fødselar glæder sig.

- Det bliver et kæmpe arrangement, hvor der skal løbes fem steder på én dag. Det bliver sjovt. Nu skal jeg heldigvis ikke løbe 10 kilometer samtlige steder, selv om der var nogle af mine frømandsvenner, der mente, at når man fylder 50 år, må det være 50 kilometer løb. Så står man der: ”Ahh, jeg ville gerne, men så kan jeg ikke nå alle steder hen. Ha ha, har kronprinsen sagt i et interview med Billed-Bladet.

Du kan se ruterne til Royal Run i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København, og hvordan løbet vil påvirke trafikken i din by ved at klikke her.

Facebook
Twitter