Vicedirektør i Forsvarsministeriet tilbød job til sin chefs mand

Ifølge forsvarsmediet Olfi viser aktindsigt, at vicedirektør fire måneder senere modtog engangsvederlag på 85.000 kroner for sin indsats i 2018.

En vicedirektør i Forsvarsministeriets Personalestyrelse fik et engangsvederlag på 85.000 kroner for sin indsats i 2018. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Korrigering: Denne artikel er opdateret siden sin udgivelse. Ritzau har korrigeret artiklen med blandt andet en ny overskrift og rettelser i teksten, så den omtalte ansættelse og vederlaget ikke kædes sammen.

En oberst og vicedirektør i Forsvarsministeriets Personalestyrelse tilbød i august sin direktørs ægtefælle jobbet som chef for 2. Eskadre.

Ifølge mediet Olfi, der skriver om forsvaret, fik selv samme person fire måneder senere et engangsvederlag på 85.000 kroner for sin indsats i 2018.

Det viser en aktindsigt, som er udleveret til mediet, der dog ikke kæder de to ting direkte sammen.

Forsvarsministeriet vil ikke svare på, hvem der gav vederlaget og med hvilken begrundelse. Styrelsens direktør, Laila Reenberg, der også er chef til obersten, er tidligere frifundet i en undersøgelse af Kammeradvokaten.

Blev frifundet for nepotisme

Forløbet starter ifølge Olfi i august, da vicedirektør i Forsvarsministeriets Personalestyrelse Peter Wass ringer til kommandør Anders Friis og tilbyder ham en beordring som chef for 2. Eskadre.

Anders Friis er gift med Peter Wass' chef - direktør i Forsvarsministeriets Personalestyrelse Laila Reenberg.

Ifølge Olfi sker det flere dage før, at Forsvarsministeriets Departement beslutter, at stillingen skal besættes ved beordring, uden at den bliver slået op for andre kandidater.

Kammeradvokaten har tidligere set på sagen, og frifundet Laila Reenberg for nepotisme, da hun erklærede sig som inhabil og oplyste om sit forhold til Anders Friis.

Olfi har spurgt Forsvarsministeriet, hvorfor Peter Wass fik vederlaget, og hvem der indstillede og godkendte det. Ingen af delene har ministeriet ønsket at svare på.

Både Peter Wass og Laila Reenberg har afvist at stille op til et interview med Olfi.

/ritzau/

Facebook
Twitter