VIDEO 2.000 elever i demonstration: Hvad med vores fremtid?

Christiansborg Slotsplads var i dag fyldt med demonstrerende elever, for at få regeringen til at prioritere ungdommen i de forestående finanslovsforhandlinger.

Landet over var der i dag demonstrationer mod finansloven, som ifølge de studerende forværrer ungdommens vilkår.

Det er Elev- og Studenterbevægelsen, der står for demonstrationen, som skal presse regeringen i forbindelse med finanslovsforhandlingerne til at prioritere ungdommen.

- Regeringen påstår hele tiden, at Danmark er et af de største velfærdslande i verden, og det giver derfor på ingen måde mening, at der bliver ved med at komme nedskæringer på uddannelse, siger Asta Aagaard Jønsson, der går på Christianshavns Gymnasium.

- Jeg synes, at det er mega tankevækkende, at man bliver ved med at nedprioritere os, der skal være Danmarks fremtid. Man kan ikke tro på, at Danmark kan blive ved med at være et stærkt og godt uddannet land, når man bliver ved med at nedprioritere os, der skal bære landet fremover, supplerer Trine Krøyer Kissmeyer, der ligeledes går på Christianshavns Gymnasium.

Ifølge Københavns Politi deltog omkring 2.000 elever i demonstrationen foran Christiansborg.

Se optagelser fra demonstrationen og hør to studerende forklare, hvorfor de deltog i demonstrationen, i videoen i toppen af artiklen.

FacebookTwitter