VIDEO 50 vrede taxachauffører holdt hornet i bund mod Uber

Danske taxachauffører er trætte af den uretfærdige konkurrence, de mener, de får fra kørselsvirksomheden Uber.

- Uber skal ud af Danmark! Pirattaxier er ikke accepteret!

Sådan lød de vrede råb fra adskillige danske taxaer, da de fredag kørte i en lang slange rundt om Hilton Hotel i Københavns Lufthavn med hornet presset i bund. Indenfor på hotellet talte Ubers danske direktør, Mathias Thomsen, nemlig på en tech-konference.

Omkring 50 chauffører var mødt op til to demonstrationer, der havde slået sig sammen i protest mod virksomheden Uber, der tilbyder sine kunder kørsel med en privat bilejer til en billigere pris end almindelige taxaer.

Chaufførerne mener, at de konkurrerer på ulige vilkår med Uber som ikke er underlagt de samme regler, love, paragraffer og restriktioner som taxaerne.

- Konkurrencen byder vi velkommen. Men lige nu er det unfair konkurrence, siger Leif Madsen, som er taxachauffør og bestyrelsesmedlem i Taxaførere i Danmark.

Taxachaufførerne mener, det er urimeligt at de har mange love og regler, som Uber-chaufførerne ikke har. (Foto: © PRIVAT)

Det lykkedes ikke DR at kontakte Uber i Danmark, men Jeanette Carlson, der er bestyrer af Tech Nordic Advocates, der stod for dagens konference, mener det var oplagt at invitere Uber.

- Det gør selvfølgelig et indtryk, at taxabranchen demonstrerer, men vores perspektiv er at vækste tech-sektoren ved at formidle kontakt og stimulere samarbejde. Og der synes vi, der er en naturlig rolle for Uber i vores panel.

Se billeder fra demonstrationen i videoen over artiklen.