VIDEO 79-årige Klaus får aldrig svar på familiens største hemmelighed

Hele sit liv har Klaus Ulrik Keel været i tvivl om, hvem der var hans far.

Klaus Ulrik Keel med Ebbe Rode, som folk hele Klaus' liv har påstået var hans far.

Alle familier har hemmeligheder.

79-årige Klaus Ulrik Keels familie gemmer måske på en stor en af slagsen. Hele sit liv har andre nemlig sået tvivl om, hvorvidt hans påståede far var hans rigtige far, og den dag i dag tror han stadig, at hans afdøde mor holdt noget hemmeligt for ham.

- Det har virkelig været en pine, siger Klaus Ulrik Keel.

Både han og hans omgangskreds mener, at han har store ligheder med den afdøde skuespiller Ebbe Rode. Især udseendet og fremtoningen - men også hans kunstneriske evner og interesse for sprog og bøger.

Klaus Ulriks Keels mor afviste dog, at Ebbe Rode skulle være hans far, selvom hun kom i de samme kredse som skuespilleren. Ifølge Klaus Ulrik Keel bekræftede hans mor også, at de havde et forhold på et tidspunkt.

Moren stod dog fast på, at hans far var kemiingeniøren Poul Ulrik Axel Keel, som sønnen også er opkaldt efter. Manden blev senere pilot for den britiske Royal Air Force under 2. Verdenskrig, men styrtede eftersigende ned under en øvelse, da Klaus Ulrik Keel var ganske lille.

Bekymrer sig i dag mere om blodtrykket

I mange år fyldte tvivlen om, hvem hans biologiske far var, en hel del for ham. Hver gang folk nævnte det, blev han mindet om den mulige hemmelighed, og på et tidspunkt forsøgte han endda at finde andre slægtninge og skaffe hår, så han kunne få foretaget en DNA-test. Det lykkedes dog aldrig at få en afklaring.

Selv siger den 79-årige, at han i dag bekymrer sig mere om at have et stabilt blodtryk end om, hvem der egentlig var hans far.

- Det er sgu nok... Ham der, siger han med et grin og holder et stort billede af Ebbe Rode op.

Forhenværende svigerdatter kendte ikke til, at Ebbe Rodes havde en ekstra søn

DR Nyheder har forsøgt at få fat på Ebbe Rodes familie for at høre, om de kender til Klaus Ulrik Keel. Ebbe Rodes eneste officielle biologiske søn, Martin Rode, døde som meget ung. Men Ebbe Rodes stedsøn, Peter Lind, lever stadig. Han har ikke været til at komme i kontakt med, men hans ekskone, Anne Birgitte Beck, kendte også Ebbe Rode.

- Der har aldrig været tale om, at der skulle være en søn fra hans ungdom. Dermed ikke sagt, at det ikke kan lade sig gøre, men jeg har aldrig hørt noget, hverken fra Ebbe selv eller Nina Lind, fortæller Anne Birgitte Beck.

Hvad den mulige hemmelighed har betydet for Klaus Ulrik Keel, kan du se i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter