VIDEO Ahmed Akkari rystet over trusler: De er helt galt på den

Ahmed Akkari mener, at muslimer bør tage skarp afstand fra danske islamister i Syrien.

Et billede af Ahmed Akkari og en række andre kendte danskere, bliver brugt som skydeskive i en ny video på youtube, som de kalder islams fjender. Ahmed Akkari er rystet over videoen.

- Jeg mener, at disse mennesker er fuldstændig galt på den. Det er utrolig farligt, og det er et bevis på, hvor galt det kan gå når man bliver fanget af de her tanker, siger Akmed Akkari.

Akkari selv spillede en aktiv del i Muhammed-krisen, hvor han dengang fordømte tegningerne og opfordrede til boykot af Danmark. For kort tid siden gjorde han offentligt op med sin fortid og undskyldte for sin rolle.

- Gud ville ikke dømme mennesker på den måde

Ahmed Akkari mener, at mændene på video gør sig selv til herre over, hvad der er rigtigt og forkert og bruger Gud til at retfærdiggøre deres handlinger og holdninger – uanset hvad de måtte være.

- De gør sig selv til dommere og mener, at kun de ved, hvad der er rigtigt og forkert. Men jeg er sikker på, at Gud, Allah, ikke vil dømme mennesker på denne måde, siger Ahmed Akkari.

Billedet af Ahmed Akkari hænger som skydeskive sammen med en række andre kendte danskere, som for eksempel Anders Fogh Rasmussen, Lars Hedegaard og Naser Khader med teksten 'fjender af Islam' skrevet henover.

Muslimer skal tage afstand

Ahmed Akkari selv mener, at det er vigtigt, at alle og ikke mindst muslimer, tager afstand fra videoen og budskabet i den.

- Der er for mange muslimer, der er passive. De sidder hjemme i sofaen og siger til hinanden, at det er forkert, men der er brug for, de kommer ud og siger højt, at de ikke accepterer det her. Det handler og menneskeliv, og det er det, som bør værdsættes højest, siger han.