VIDEO Anja svarede på alt: Jeg har aldrig solgt sex for stoffer

Anja fra 'Jeg er på stoffer - spørg mig om alt' har prøvet mange ting, men hun har aldrig solgt sin krop for at få råd til stoffer.

Anja er 45 år gammel og narkoman. Hun kommer fra en barndom fuld af svigt, og hun begynder at drikke og ryge hash som 13-14-årig.

Hurtigt finder hun ud af, at livet føles bedre, når hun er påvirket.

Derefter følger 10 år med massivt stofmisbrug, kriminalitet og utallige tågede og vilde historier fra et junkie-liv.

I aftes satte hun sig i den varme stol og svarede på seernes spørgsmål i DR3-programmet 'Jeg er på stoffer - spørg mig om alt'. Hun blev blandt andet om, hvorvidt hun havde solgt sin krop for at få råd til stoffer.

Det afviste Anja:

- Nej, det turde jeg ikke. Jeg var dygtig til at stjæle. Jeg var ikke tabt bag en vogn. Jeg var opfindsom, og man får nogle overlevelsesstrategier, når man lever, som jeg gjorde, så nej, jeg har ikke været tvunget til det, siger Anja.

- Og det er jeg glad for i dag, fordi det giver nogle andre ar på sjælen, hvis man er nødt til at prostituere sig selv for at få et stof. Det er noget andet, hvis man har valgt det som et erhverv. Så er det sexsalg, forklarer hun.

I dag er Anja på kontanthjælp og lægeordineret metadon. Metadonen bliver leveret til hende én gang om ugen, og hun styrer selv sine doser indtil næste levering.

Hun er aldrig skæv mere, men tager metadonen for at kunne være nogenlunde velfungerende.

Se klippet med Anja i toppen af artiklen og se eller gense 'Jeg er på stoffer - spørg mig om alt' her.

Anja er narkoman. Hendes barndom var fuld af svigt, og hun begyndte at drikke og ryge hash som 13-14-årig.I dag er hun på kontanthjælp og lægeordineret metadon.

Opslået af DR Nyheder på 11. februar 2016