VIDEO Ateistisk kampagne fik Emil til at melde sig ud af folkekirken

Emil Olsen havde egentlig altid været ateist. Han havde bare ikke fået meldt sig ud af folkekirken.

Siden bibelundervisningen til præst i folkeskolen har Emil Olsen været klar over, at kristendommen ikke gav ham noget.

Alligevel skulle han op i sine voksne år, før han træf den endelige beslutning om at melde sig ud af folkekirken.

- Jeg har altid været ateist - I al den tid jeg har været et selvstændigt tænkende menneske, siger Emil Olsen.

For ham blev udslaget, at Ateistisk Selskab i marts lancerede en kampagne for at få danskerne til at tage stilling til deres tro og samtidig oplyse om, hvordan man kunne udmelde sig.

- Jeg så kampagnen på Facebook. Jeg havde bare ikke fået det gjort - sådan tror jeg mange har det. Jeg troede, det var sværere, end det var. Men så så jeg udmeldelse.dk, siger Emil Olsen.

Udmeldelse.dk er Ateistisk Selskab hjemmeside for udmeldelse. Med den håber de, at sekulære danskere melder sig ud, så politikerne kan se, at stat og kirke ikke per automatik skal høre sammen. Sådan lyder forklaringen fra Anders Stjernholm, der er formand for selskabet.

Indtil videre går det tilsyneladende rigtig godt med at få danskerne til at forholde til kristendommen. Antallet af udmeldelser er firdoblet i april sammenlignet med samme tid sidste år.

- Det var ligesom kampagnen, der gjorde det sidste. Jeg var glad for, at det var det var let at melde sig ud, for det er noget, jeg har haft lyst til i mange år, siger han.

I tabellen neden for ses et overblik over udmeldelserne i Danmarks stifter. Her fremgår det blandt andet, at der i marts og april er sket en stigning i udmeldelserne, efter Ateistisk Selskabs kampagne har kørt.

(Foto: Sabrina Uldbæk Skjødt Web og Mobil)

Se de tre parter forholde sig til udviklingen i videoen øverst.

Opdateret med video.

Facebook
Twitter