VIDEO Bag kameraet: Søren Ryge bliver overrasket med fødselsdagskage

Den tv-garvede Søren Ryge fik sig en overraskelse, kort før han skulle sende direkte fjernsyn fra haven.

Den tv-garvede havemand, Søren Ryge, fik sig en overraskelse inden aftenens udsendelse fra haven. Klik på play.

Selvom det plejer at være Søren Ryge, der styrer slagets gang i det direkte fjernsyn, blev han i dag overrasket for rullende kamera. Anne Margrethe Høgh og hendes mand havde nemlig valgt at tage turen fra Hirtshals for at overraske Søren Ryge med sin kringlekage.

- Ej, hvor er det hyggeligt. Det er virkelig en overraskelse, lød det fra Søren Ryge, da han ser Anne Margrethe Høgh komme gående med kagen.

Søren Ryge besøgte i sin tid Anne Margrethe Høgh for at lære at lave det, han kalder for den bedste kage. I dag var derfor et glædeligt gensyn.

- Det er stadigvæk den bedste kage.

Det startede med radio

I morgen fylder manden, der er kendt fra tv, 70 år. Men det var faktisk ikke fjernsynet, der startede succesen. Første gang Søren Ryge blev kontaktet af DR var i 1977 i forbindelse med en radio-reportage til programmet 'Påskehaven'. Søren Ryge, der på daværende tidspunkt var redaktør på bladet 'Haven', takkede ja.

Det blev startskuddet til en lang karriere, for allerede en måned efter radioprogrammet ringede DR igen. Denne gang for at spørge Søren Ryge, om han ville lave fjernsyn.

Mere end 500 programmer

I de næsten fire årtier, som Søren Ryge har lavet fjernsyn, er det blevet til mere en 500 programmer. Det har været en blanding af haveprogrammer, portrætter og temalørdage.

Søren Ryge fortæller i et interview til DR, at et af de programmer, han har været mest glad for at lave, var, da han tog til Bosnien med sin ven Fahrudin, som er politisk flygtning.

- Vi tog til Bosnien for at se, hvor han kom fra, og der handlede det om meget mere end blomster. Det var jeg rigtig glad for at lave, siger Søren Ryge i interviewet.

Se Søren Ryge blive overrasket med fødselsdagskage i direkte fjernsyn i videoen over artiklen.

FacebookTwitter