VIDEO Bilister enige: Spritkørsel skal koste bilen og kortet

Hvis det står til regeringen, kan spritbilister fremover få konfiskeret deres bil omgående. Helt i orden, mener fem bilister, som DR Nyheder har snakket med.

- Det er helt okay.

- Det er fair nok.

- Det er rimeligt.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra en række bilister, som DR Nyheder har snakket med om regeringens nye strategi for at halvere antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken frem mod 2020.

Strategien indebærer, at spritbilister med en promille over 2,00 får konfiskeret deres bil med det samme, og at de ikke får den tilbage igen.

- I min verden er der ikke nogen tolerence inden for spirituskørsel. Så "zero tolarance" inden for det. Bestemt. Bilen skal væk. Kørekortet skal væk. Det skal aldrig komme igen, siger Daniel Latrenz, der bakkes op af flere af sine medbilister.

Blandt andre Martin Rickelt.

- Jeg tænker egentlig, at det er fair nok, fordi man sætter mange andres liv på spil, så hårdere straffe på det område er okay, synes jeg, siger han.

Se en voxpop med fem bilister, som DR Nyheder har snakket med om regeringens strategi for at halvere antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken frem mod 2020, i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter