VIDEO Børn bekender sig til bridge på skolebænken

Op mod 50 skoler har fået det gamle kortspil på skoleskemaet.

- Jeg skal smide denne her. For jeg har den højeste, siger Kevin Brandsborg alvorligt og lægger en klør dame på det hvidlakerede bord.

Men fluks bliver han irettesat af den hjælpende ånd fra Varde Bridgeklub.

-Du skal lægge dine kort ned, så spilfører kan spille både sine egne kort og dine kort, lyder rådet.

Kevin lægger kortene med forsiden opad, så alle kan se dem. Han er dybt koncentreret.

-Jeg synes, det er sjovt. Det er udfordrende. Og så kan jeg godt lide at spille kortspil, fortæller han.

Rundt om ham sidder hans klassekammerater og følger koncentreret med i firemands-spillene, mens en lidt ældre generation af bridgespillere går rundt mellem bordene.

Dirigerer. Korrigerer. Motiverer.

Bridge styrker samarbejde og kommunikation

De sidste tre mandage er skoledagen for 7. klasse på Brorsonskolen i Varde startet i den lokale bridgeklub - og det er foreningen Dansk Skolebridge, der står bag projektet.

-Det udvikler nogle egenskaber, som de ikke får i andre fag. Koncentrationsevnen, som jo er god for indlæring. Samarbejde og kommunikation, fordi de arbejder sammen med deres makker og skal prøve at udveksle brugbare informationer, forklarer foreningens formand Morten Bilde.

Bridge har bidt sig fast

Ifølge foreningen er der nu kommet bridge på skoleskemaet på 50 skoler.

Og noget kunne tyde på, at en dreng som Kevin virkelig suger noget til sig. Han satte sig for første gang ved et bridge-bord i Varde Bridgeklub. Og efter bare tre lektioner har det grebet ham.

- Nogle gange så spiller mig og Jonas det i pausen, siger den lyshårede dreng med et nik over mod sin makker på den anden side af bordet.

Bridge har også fået kreativiteten frem hos nogle af Kevins skolekammerater. Oplev hvordan i klippet i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter