VIDEO Børn bruger en uge af sommerferien i livredderskole

DGI står bag 39 livreddersommerskoler landet over, og de er en stor succes.

Oplev en dag op livreddersommerskole. Klik på play.

Selv om skoleferien er begyndt, er det langt fra alle børn, der holder fri.

Sommerskolerne er nemlig for alvor skudt i gang her i uge 27, og mens nogle lærer at drible og jonglere med en fodbold på landets fodboldskoler, trækker andre i badebukserne og hopper i bølgen blå.

For et af de nyeste hit for sommerskolerne er livreddersommerskoler, som foregår på stranden og er en god blanding af leg og alvor.

- Man ved aldrig, hvornår der for eksempel er en i familien, der får et hjertestop, og hvis ingen ved, hvad man skal gøre, og man bliver nødt til at vente på en ambulance, så er livet hurtigt væk, siger sommerskoleeleven Kristoffer Erbo Kjær.

Vigtigt at kunne redde sig selv og andre

I vandet undervises der i blandt andet i hurtigt at nå frem til folk i havsnød, men børnene lærer livredningsteknik, for eksempel hjertemassage, på land.

Livreddersommerskolerne startede i det små i 2011, men i år arrangerer DGI i samarbejde med en række lokale svømmeklubber 39 kurser lande over.

- Det er vigtigt, at man ikke kun kan redde sig selv, men at man kan redde andre. Derfor har vi valgt at sige, at det vil vi satse noget mere på, fortæller Pia Bæk, der er svømmekonsulent i DGI Sydøstjylland.

Oplev en dag op livreddersommerskolen i videoen i toppen af artiklen.

FacebookTwitter