VIDEO Borgerlig debat: Vi må samle flygtningene i lejre og sende dem hjem igen

Flygtningekrisen rummer en grundlæggende trussel mod den europæiske orden, mener borgerlige debattører og politikere.

Historisk mange flygtninge, migranter og asylansøgere banker lige nu på Europas dør. Mænd, kvinder og børn kravler under solide pigtrådshegn, vandrer hundredevis af kilometer gennem forskellige lande, og kommer med både, tog, fly og busser.

Men hvad stiller Danmark op med de mange, der er på flugt? Det debatterede tre borgerlige politikere og den borgerlige debattør Mikael Jalving søndag i Deadline på DR2.

Mikael Jalving kalder situationen "en grundlæggende trussel mod den europæiske orden", og håber at statsministeren vil gå uden om det europæiske samarbejde, og midlertidligt lukke grænserne for flygtninge:

- De fleste europæere er klar over, at det her rummer, ikke bare en forandring, men en potentiel forvandling af Europa. Jeg vil have at Lars Løkke Rasmussen skal trykke på pauseknappen og markere, at når nu EU ikke kan finde løsninger og Schengen-samarbejdet er brudt sammen, så må nationalstaterne træde i karakter og sige: 'Stop for asyl lige nu', siger Mikael Jalving, der tror og håber, at flere nationalstater herefter vil gå samme selvstændige vej.

- Hvad skulle dog ellers stoppe tilstrømningen? Vi opmuntrer dem til at komme her, siger han.

Politiet fangede to formodede menneskesmuglere på blot to timer, da DR Nyheders tv-hold var med på kontrol ved færgelejet i Rødby. Se klippet herunder.

DF: Send dem hjem igen

Også Dansk Folkepartis Christian Langballe mener, at regeringen bør gribe flygtningekrisen langt hårdere an. Han frygter at situationen kan medvirke "en ødelæggelse af Europa".

- Vi havde foretrukket den australske løsning, hvor man får vendt bådene i Middelhavet, siger han.

- Men lige nu er der hundreder tusinder, der allerede er i Europa. Der hjælper det jo ikke noget. Hvad skal der ske med dem?

- Den løsning, der må være er, at samle dem i nogle lejre og så transportere dem hjem igen. Jeg mener ikke at løsningen er, at Europa bliver rendt over ende, hvad søren skal vi gøre?, lyder det fra Christian Langballe.

Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll mener det er værd at overveje, om der skulle oprettes fælles asylcentre i EU, så flygtningene ikke havner i tilfældige lande:

- Du har ret til beskyttelse, men ikke ret til selv at vælge land, siger Simon Emil Ammitzbøll, der også mener, at hjælpen til flygtningene sker bedst i nærområderne:

- Problemet er jo at folk tror vi hjælper flere, når vi ser dem her. Sandheden er, at vi hjælper langt flere i nærområderne, siger han.

Se klip fra Deadline i videoen over artiklen.