VIDEO Charlotte er for tynd til fedmeoperation trods 132 kilo

Tre gange på fem år har Charlotte Young fået afslag på en fedmeoperation trods en vægt på 132 kilo og et BMI imellem 44 og 47.

Charlotte Young er en af de danskere, som ønsker sig en fedmeoperation. Se, hvorfor, hun mener, det er en god idé.

Hver morgen må Charlotte Young have hjælp af sin 8-årige datter til at få strømper på i lejligheden i Esbjerg.

I skoene er der børnesnørrebånd, da den 41-årige kvinde ikke selv kan strække sig ned og snøre skoene. Hun har prøvet adskillige kurer og sundhedsophold, men trangen til fed mad og søde sager vender tilbage.

- Nogle gange holder jeg mig fra det, men så vender lysten tilbage, og så falder jeg i igen. Det er ligesom et narkotikum, forklarer Charlotte Young.

Endt på kontanthjælp

Charlotte Young er netop kommet på kontanthjælp. Hun har flere gange følt sig forbigået til jobsamtaler på grund af sin vægt.

- De siger jo ikke, at det er på grund af min vægt. Men jeg tror desværre, det er fordi, jeg ser ud, som jeg gør, forklarer Charlotte Young.

Ud over sin overvægt kæmper Charlotte Young med flere sygdomme, som gjorde, hun blev sygemeldt fra sit seneste job.

Dyrt for samfundet

Hvis Sundhedsstyrelsen sænker grænsen for, hvem der kan komme i betragtning til en fedmeoperation, kan det komme Charlotte Young til gavn.

Selvom det umiddelbart vil koste samfundet mange penge at fedmeoperere flere, tror Charlotte Young pengene kan være givet godt ud.

- Jeg har dårlig hofte, dårligt knæ og dårlig fod. Hvis jeg kunne få en fedmeoperation og tabe mig nogle kilo, kunne det måske aflaste mig fot nogle smerter. Og måske ville man spare en knæ- eller hofteoperation på sigt, siger Charlotte Young.

Måske kan en fedmeoperation også få hende væk fra offentlig forsørgelse.

- Jeg vil jo gerne have et arbejde, så jeg kan forsørge mig selv og min datter, siger hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk