VIDEO Dansk hold kæmper for karriere og tusinder af kroner i eSport

For de bedste eSport-udøvere kan computerspil blive en karriere, der indbringer store summer.

Se indslaget fra 21 søndag. Klik på play.

For nogen foregår det inde på værelset, foran skærmen, bag en lukket dør. For andre foregår det på et hold – med tusindvis af mennesker, der ser til i en stor arena.

Det handler stadig om at spille computer. Eller med andre ord: At dyrke eSport. Det foregår ikke alene. Det er en holdsport med strategi og taktik, og der er mange penge i det, hvis man er en del af eliten, der dyster om millioner på slagmarken.

Og slagmarken kan trække spillere til alt fra Köln til Dubai, hvor de bliver mødt af horder af begejstrede publikummer. eSporten kan blive en karriere, og en sejr kan indbringe vinderholdet tusinder af kroner.

En sejr, som det danske hold TSM, jagter til den største eSports-begivenhed DreamHack. Holdet vandt en konkurrence i Dubai, der sikrede dem plads til DreamHack. Men holdet mister momentum, og kampen på den prestigefyldte kamparena bliver tabt.

Holdet må gå slukørede derfra med en andenplads og en præmie på 6.000 dollars, men spilleglæden fortager sig ikke - og det er da også lykkedes en af de danske holdkammerater at vinde 250.000 kroner i en turnering denne weekend.

Se indslaget om eSport fra 21 Søndag i videoen ovenfor.