VIDEO Dansk irakkriger kæmper for sit pas: Jeg er bestemt ingen trussel for Danmark

I dag er 32-årige Martin i retten for at få sit pas tilbage. Politiet har inddraget det, efter at han har været i Mellemøsten for at kæmpe mod Islamisk Stat.

Sidste år tog danske Martin til Irak, hvor han deltog i kampen mod Islamisk Stat for den irakisk-kurdiske hær Peshmerga.

Peshmerga-styrkerne er blandt andet trænet af danske styrker og er en del af den koalition, som bekæmper Islamisk Stat i Irak.

Men da Martin kom tilbage til Danmark, inddrog politiet hans pas med henvisning til pasloven, som gør det muligt for politiet at inddrage passet fra danske statsborgere, som myndighederne mener vil deltage i væbnede konflikter i udlandet.

- Er du en trussel mod den danske stat eller mod den offentlige orden?

- Bestemt ikke, sagde Martin inden dagens retsmøde.

- Jeg har slet ikke nogen skøre tankegange. Jeg er en stille og rolig fyr, som bare elsker at gå op i min fodbold og de mennesker, som jeg har omkring mig. Så jeg er langt fra den der kategori, sagde han.

Sagen blev indledt i dag i retten i Esbjerg, men afgørelsen ventes først at falde den 25. oktober.

Se interviewet med Martin i videoen i toppen af artiklen. DR Nyheder har valgt kun at bruge Martins fornavn. Hans fulde navn og identitet er redaktionen bekendt.

Facebook
Twitter