VIDEO Dansk vrede over 1.000 stokkeslag til islam-blogger fra Saudi Arabien

Dansk PEN demonstrerede i dag mod den brutale dom mod en ung, saudiarabisk mand, der har skrevet om islam på sin blog.

Hammeren falder hårdt og brutalt i Saudi Arabien, hvis man kritiserer - eller blot diskuterer -landets mest udbredte religion, islam.

I dag havde skribentorganisationen Dansk PEN indkaldt til demonstration mod en ualmindelig hård dom mod en ung mand fra Saudi Arabien.

- Det er en af de mest bizarre og mest groteske domme, jeg har set, siger Mille Rode, daglig leder af Dansk PEN til DR Nyheder foran Saudi Arabiens ambassade i København.

1.000 stokkeslag

Sagen handler om den 31-årige Raef Badawi, som på sin internetblog havde opfordret til at arrangere en konference om islam. Her skulle det debatteres, hvordan religionen kunne udvikle og tilpasse sig i en moderne sammenhæng.

Men dette initiativ faldt mildest talt ikke i god jord hos landets ledelse. En domstol har dømt Badawi 50 ugentlige stokkeslag, som han skal modtage i offentligt skue efter hver fredagsbøn, indtil han i alt har modtaget 1.000 slag. Stokken blev svunget for første gang i fredags.

Hertil kommer 10 års fængselsstraf efterfulgt af yderligere 10 års tab af sine civile rettigheder - og en bøde på en million dollars.

Fordømte terror i Paris

Demonstranterne kalder det dobbeltmoralsk, når styret i Saudi Arabien på den ene side har fordømt sidste uges Charlie Hebdo-massakre i Paris, og på den anden side giver så hård en straf til en borger, der har ytret sig om islam.

- Det er temmelig tankevækkende, at den saudiske ambassadør i Frankrig deltog i fredsmarchen i Paris forleden, når der foregår ret utrolige ting hos dem selv, siger Mille Rode.

Se klip fra demonstrationen ved Saudi Arabiens ambassade og hør interview med Mille Rode i videoen over artiklen.

Rettelse: I artiklen skrev vi tidligere, at Saudi Arabiens ambassadør i Danmark ikke har ønsket at tale med DR Nyheder. Det er ikke korrekt. Dansk Pen og Amnesty International har forsøgt at få et møde i stand med ambassadøren fra Saudi Arabien, men har ikke modtaget noget svar fra den saudiske ambassade i København.