VIDEO Debatredaktør kaldte Thornings tårer skuespil: Det er sorgkapring

Debatredaktør på Børsen svarer på den kritik, han får, efter at han i et DR-program har kaldt Helle Thorning-Schmidts adfærd for skuespil.

- Hvem er den virkelige Helle Thorning? Den person vi ser nu, statsmands-Helle Thorning med ansigtet i de rette folder og en lille tåre i øjet, er det skuespil? Hun er Danmarks bedste skuespillerinde.

Sådan sagde Christopher Arzrouni, Børsens debatredaktør, da han tirsdag var gæst i DR-programmet JERSILD minus SPIN.

Sammen med Lars Trier Mogensen, politisk kommentator på Information, debatterede han blandt andet statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) holdning til Muhammed-tegninger og statsministerens reaktion til en begravelse tirsdag.

Du kan se klippet over artiklen her.

#tingArzrouniikkegræderover

Christopher Arzrouni stillede også spørgsmålstegn ved, om Helle Thorning-Schmidt burde have grædt for rullende kameraer til begravelsen for instruktøren Finn Nørgaard, som blev det første af to ofre for Omar El-Husseins terrorangreb i København den 14. februar.

Det har nu fået brugere på det sociale medie Twitter til at skrive sarkastiske og kritiske indlæg under hashtagget #tingArzrouniikkegræderover (ting Arzrouni ikke græder over).

Du kan se nogle af opslagene her.

https://twitter.com/David_Garby/status/570702041976315904

https://twitter.com/TarpCPH/status/570890771508924416

Træt af politikeres sorgkapring

Christopher Arzrouni selv er ikke påvirket af den store opmærksomhed i medierne og på Twitter efter debatten.

- Det er jeg bedøvende ligeglad med. Hvis folk ikke forstår, hvad jeg siger, så dem om det. Jeg har et kynisk forhold til politikere, og jeg har et kynisk forhold til medier, siger han torsdag.

Arzrouni mener ikke, at politikere har kapret sorgen efter drabet på Finn Nørgaard og Dan Uzan forrige weekend. (Foto: Anders © Scanpix)

Christopher Arzrouni understreger, at hans udtalelser er en følelsesmæssig reaktion - ikke en politisk kritik eller analyse.

Han mener, at Helle Thorning-Schmidt har opført sig troværdigt og ordentligt 99 procent af tiden, men at hun, lige som andre politikere og ungdomsorganisationer, har forsøgt at få eksponering ud af sorgen omkring drabene på Dan Uzan og Finn Nørgaard.

- Jeg synes, der kommer nogle politikere og kaprer andre menneskers sorg. Det er hun ikke den eneste, der har gjort - der er utallige billeder af politikere, der lægger blomster og poserer foran synagogen og poster det på Facebook. Jeg opfatter det som sorgkapring, og det føler jeg et ubehag ved, siger Arzrouni.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter