VIDEO Debattør: Mænd har ret til at fravælge et barn

Børn er ikke tjent med fædre, der ikke ønsker sig dem, mener debattør og blogger Anne Sophia Hermansen.

Det handler om retfærdighed og ligestilling, når mænd – ligesom kvinder – skal kunne vælge, om de ønsker at være forældre.

Det mener debattør Anne Sophia Hermansen, som er vært på dokumentarserien ’Ufrivillig far’.

Ifølge hende er det dobbeltmoralsk, at vi intet har imod, at børn må undvære en far, hvis kvinden er blevet insemineret, når mange har det helt omvendt, hvis barnet er blevet lavet på den gode gammeldags facon.

- Hvis et samleje er fundet sted på lidt mere klassisk vis, og kvinden er blevet befrugtet af en mand efter en meget liderlig og fuld tur i byen, så synes vi, at faren skal betale, siger Anne Sophia Hermansen.

Hun har talt med en række mænd, der er blevet tvunget til at påtage sig ansvaret som far. Og hun fortæller, at dokumentaren handler om meget andet end ligestilling, som for eksempel krænkelse, skam og voldtægt.

- Vi er ikke vant til at høre mænd fortælle om deres følelsesliv i forbindelse med at blive uønsket far. Men vi har ofte hørt kvinder fortælle om deres følelsesliv i forskellige sammenhænge, for kvinder er enormt gode til at gøre det private politisk, siger Anne Sophia Hermansen.

Se i videoen herunder nogle af mændene fortælle, hvorfor de føler sig krænkede:

Se i videoen øverst i artiklen Anne Sophia Hermansen forklare, hvorfor mange er dobbeltmoralske i deres syn på faderskabet.