VIDEO Derfor holder vi påske

Påsken er den vigtigste højtid i kristendommen - vi har tegnet de vigtigste begivenheder til dig.

Påsken er for mange lig med påskefrokoster og havearbejde. Men faktisk er påsken kristendommens vigtigste højtid. Godt nok måtte Jesus betale med sit liv, men påsken fejres også på grund af hans genopstandelse. Her blev det kristne håb om frelse født. Se videoen øverst i artiklen.

Palmesøndag

Påsken starter med Palmesøndag. Her red Jesus ind i Jerusalem på et æsel og blev modtaget som konge af masserne, der viftede med palmeblade.

Skærtorsdag

Skærtorsdag spiste Jesus det sidste måltid med sine disciple. Det symboliserer nadveren i dag. Det er også her, at Jesus bliver forrådt af Judas for 30 sølvpenge. Jesus bliver arresteret i Getsemane Have, selvom han har bedt Gud om at slippe for det, der skal ske.

Langfredag

Langfredag er den værste dag: Jesus bliver forhørt af statholder Pontius Pilatus, kendt skyldig, pisket og sendt med sit kors på ryggen og tornekrone på hovedet ned af smertens vej. Til sidst bliver han korsfæstet og råber af Gud. Han dør om aftenen.

Påskedag

Påskedag (søndag) finder kvinderne graven tom og får at vide, at Jesus er genopstanden. Nu er der fest, og kirkerne bliver pyntet op. Jesus smuttede senere op i himlen - men det skete først 40 dage senere.