VIDEO Dicte mødte Kurt Cobain: Han var helt væk på stoffer

Den danske sangerinde Dicte mødte musikeren Kurt Cobain, da han var fuld og på stoffer. Nu udkommer en ny dokumentar om Cobains vilde liv.

Dokumentarfilmen 'Kurt Cobain: Montage of Heck' om musikerens liv får premiere torsdag. Den giver et indblik i, hvem Cobain var som menneske og musiker lige fra barn til den gigantiske succes, han opnåede med grungebandet Nirvana.

Men det var også et liv på stoffer og med masser af druk. Og da han i 1992 besøgte Danmark for at spille med Nirvana på Roskilde Festival, var det heller ingen undtagelse. Det kan den danske sangerinde Dicte tydeligt huske.

Helt væk på stoffer

Hun var kæmpe fan af Kurt Cobain og Nirvana og fik mulighed for at hilse på Cobain og hans daværende hustru Courtney Love på Dyrskuepladsen.

- De var helt væk på stoffer og druk, og de væltede rundt. Men for mig, som var så stor en fan, så var det helt vildt. Det var en kæmpe oplevelse, siger Dicte, da hun onsdag aften gæster Aftenshowet.

Se traileren til filmen 'Kurt Cobain: Montage of Heck' her:

https://www.youtube.com/watch?v=WiCkJyeB0Vw

Også den danske sangerinde Kira Skov er stor fan af den nu afdøde musiker. Hun mener, han blev så stor en stjerne, fordi han var en god sangskriver.

- Han var en enestående sangskriver. Al det virak, der har været omkring hans person, ville ikke have været der, hvis ikke han havde hul igennem som komponist og sangskriver, siger Kira Skov.

Dicte er helt enig:

- Det er så rent. Det er fra hjertet. Og når noget kommer fra hjertet, der er så godt, så er det ikke til at slå ned, siger hun.

Kurt Cobain begik selvmord i 1994. Filmen 'Kurt Cobain: Montage of Heck' kan ses i udvalgte biografer i Danmark fra torsdag.

Se i videoen øverst i artiklen, hvordan det var for Dicte at møde sit store idol.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter