VIDEO Dina blev væk fra skolen i fire måneder

Dina Jørgensen gik stort set ikke i skole i 7. og 8. klasse. I en periode på fire måneder blev hun helt væk.

Mens klassekammeraterne gik i skole slappede Dina Jørgensen af på sit værelse.

Forældrene blev skilt, da den unge pige gik i 7. klasse, og det betød at Dina Jørgensen fik mindre og mindre lyst til at gå i skole.

- Det startede med, at jeg kun kom om morgenen klokken 8 og så tog jeg hjem klokken 8.30. Men efter et stykke tid, dukkede jeg slet ikke op, for jeg tog alligevel hjem efter kort tid, siger Dina Jørgensen.

En del af statistikken

Med sit høje fravær blev Dina Jørgensen en af de 10 procent af alle danske skolelever, der har mere end 24 dages fravær på et helt skoleår.

Ifølge en analyse, som DR Nyheders Undersøgende Databaseredaktion har lavet, er det gennemsnitlige fravær på nogle af landets folkeskoler så højt, at det svarer til at alle elever i gennemsnit mister et års skolegang i løbet af skoletiden.

Det høje fravær bekymrer fler eksperter, som DR Nyheder har talt med, fordi det risikerer at ramme de unges muligheder for uddannelse senere i livet.

Skole greb ikke ind

Ifølge Dina Jørgensen greb hverken forældre eller skole ind over for fraværet, der på et tidspunkt var så slemt, at hun ikke kom på sin skole i fire måneder i træk.

- Mine forældre vidste det ikke i starten, og lærerne sagde ikke noget, hverken da jeg gik tidligt hjem eller slet ikke mødte op, siger hun.

I videoklippet over artiklen kan du se et længere interview med Dina Jørgensen og hører, hvordan det efterfølgende er gået hende.

DR sætter i denne uge fokus på skolelevers fravær. Tirsdag kan du læse om konsekvenserne ved og løsningen på et højt fravær, mens vi torsdag ser på årsagerne. Du kan læse mere om, hvordan projektet er lavet her:

Facebook
Twitter