VIDEO ’Drengene på kanten’ møder Støjberg: Min straffeattest er en job-hindring

Men Dennis fra DR3-programmet har selv en løsning på problemet, og Inger Støjberg er lydhør.

- Jeg skal være Venstre-mand, for jeg synes, at hende der Inge Støjberg er lækker.

Sådan sagde Valdemar i tredje afsnit af DR3-programserien ’Drengene på kanten’ om landets udlændinge-, integrations- og boligminister Inger – og ikke ”Inge” – Støjberg.

Det tog hun som en invitation til at besøge ’Drengene på kanten’ Valdemar og Dennis i Nakskov på Lolland.

Over en kebab og en cola diskuterer de flere emner med Inger Støjberg, og for Dennis falder det ham nært at diskutere sine bekymringer over manglende jobmuligheder, fordi han har en tidligere dom.

- Jeg synes, at I burde give os en chance. For eksempel sådan en som mig, der virkelig gerne vil have et arbejde og bare har søgt og søgt og søgt, siger han og fortsætter:

- Jeg ved godt, at det er vores egen skyld, at vi har en plet på straffeattesten. Den bremser mig i at komme videre i stedet for at falde tilbage til kriminalitetslivet. Der synes jeg personligt, at man burde lave det om, siger Dennis og foreslår at vedlægge en vurdering fra sine samtaler med Kriminalforsorgen til sine jobansøgninger.

Inger Støjberg er ikke afvisende overfor ideen og siger, at hun gerne vil tage ideen med tilbage til Christiansborg og justitsminister Søren Pind.

Se diskussionen i videoen i toppen af artiklen, og se hele mødet mellem Inger Støjberg og’Drengene på kanten’-drengene Valdemar og Dennis herunder:

Se det sidste afsnit af 'Drengene på kanten' på mandag kl. 21.30 på DR3.