VIDEO Dronningen lykønsker danske OL- og PL-medaljevindere

For første gang er sportsudøverne fra både de Olympiske Lege og de Paralympiske Lege inviteret med til samme reception hos dronningen.

Dronning Margrethe inviterede i dag på reception for mange af de danske sportsudøvere, som deltog i de Olympiske Lege og de Paralympiske Lege i Rio de Janeiro i Brasilien i sommer.

Det er dog ikke alle danske OL-sportsudøvere, der deltager i receptionen.

For eksempel er håndboldherrerne, der som bekendt vandt OL-guld, kun repræsenteret ved landstræner Gudmundur Gudmundsson, fordi håndboldsæsonen er i fuld gang rundt om i Europa.

Afbud fra kronprinsen

Receptionen, der fandt sted på Christiansborg Slot, er historisk, da det er første gang, at deltagerne ved de Paralympiske Lege deltager i samme reception som deltagerne fra de Olympiske Lege.

Udover dronningen deltager desuden kronprinsesse Mary, prins Christian, prinsesse Isabella, prins Joachim, prinsesse Marie og prinsesse Benedikte. Kronprins Frederik måtte desværre melde afbud efter at være kommet til skade i forbindelse med et trampolinspring.

Se dronning Margrethe hilse på og lykønske de danske medaljevindere ved de Olympiske Lege og de Paralympiske Lege i videoen i toppen af artiklen.