VIDEO Dronningen på Marselisborg: Her er mit værelse

Dronningen står selv for indretningen af sin private bolig i Aarhus, og der må gerne komme "pang" på farverne.

Kort tid efter sit bryllup med prins Henrik fik den daværende tronfølger, prinsesse Margrethe, overdraget nøglerne til Marselisborg Slot i Aarhus af sin far, kong Frederik 9.

Siden har slottet årligt været stedet for dronningen og prinsgemalens sommerferie, og de nyder at komme der.

- Man lever en mere langsom kadence her. Det er dejligt, siger dronning Margrethe i andet afsnit af DR1-programmet 'Dronningens Slotte', som bliver sendt i aften.

I programserien kommer vi denne gang med på et unikt besøg på Marselisborg Slot, hvor dronningen blandt andet viser sit værelse frem.

Rummet er er hendes afdøde farmor, dronning Alexandrines, gamle arbejdsværelse, og det er blandt andet prydet med billeder af børnebørnene.

De mange værelser på det aarhusianske slot er primært indrettet af majestæten selv - og af og til bliver der indrettet på ny.

- Vi har kørt rundt med møblerne. Det er især prinsgemalen, der godt kan lide at rykke rundt på møblerne. Han synes bare på et eller andet tidspunkt: 'Hvorfor kan vi ikke lige så godt gøre sådan?'. Så starter vi det, vi kalder for møbelvalsen, siger dronningen i programmet, hvor hun også afslører, at der godt må være "pangfarver" på møbler, pyntegenstande og vægge.

Se dronningen vise den farverige stue frem i klippet herunder: