VIDEO Dronningen til journalist: Tror ikke, vi er dus

Man siger ikke "du" til dronningen. Det måtte en ung journalist sande, da han blev irettesat af dronningen selv, efter at have glemt den kongelige etikette.

Mandag afholdt dronningen pressemøde i Havesalen på Fredensborg Slot, i anledning af sin 75 års fødselsdag, 16. april.

Og sædvanen tro var pressen ivrig for at stille spørgsmål; en enkelt journalist så ivrig, at han helt glemte den kongelige etikette.

- Jeg vil gerne vende tilbage til dit interview i Berlingske Tidende. Visse røster har udlagt det som, at du blander dig lidt i... startede journalisten fra Berlingske Nyhedsbureau.

Efter den anden tiltalefejl brød dronningen resolut ind:

- Undskyld, nu skal jeg ikke være meget sippet, men jeg tror ikke, vi har gået i skole sammen; så jeg tror ikke, vi er dus, sagde dronningen, og afsluttede irettesættelsen med et skælmsk smil.

Herefter fik journalisten på ny lov at stille sit spørgsmål.

"Jeg er en ældre kone"

Selv om dronningen altså satte foden ned, da hun blev kaldt for "du", glædede hun sig imidlertid senere på pressemødet over den afslappede tone, vi har i Danmark:

- Jeg synes, at tonen her i landet er meget afslappet. Også selv om man siger De og Deres Majestæt til mig. Jeg føler mig ikke på afstand. Jeg er en ældre kone, så den lidt ældre tiltaleform er det, der falder mig naturligt, sluttede dronningen.

Se hele optrinnet i videoen øverst her på siden. Tryk på afspil.

Facebook
Twitter