VIDEO DR’s brugere i hård kritik mod Zornig: Du burde komme i fængsel

Menneskesmugling er ikke anstændigt, mener en lang række af DR's brugere, som på 120 sekunder stiller Lisbeth Zornig Andersen kritiske spørgsmål.

Hun gav en syrisk familie et lift fra Rødby til Kastrup i september sidste år, da flygtningestrømmen for alvor nåede til Danmark.

Men den handling er menneskesmugling, har Retten i Nykøbing Falster afgjort, og det udløser en bøde på 22.500 kroner til forfatteren og stifteren af Huset Zornig, Lisbeth Zornig Andersen.

Selv sagde hun umiddelbart efter dommen i sidste uge, at hendes gerning var det eneste 'anstændige' at gøre, og at det er lovgivningen, der er et problem.

Mange af DR Nyheders facebook-brugere er dog langt fra enige, og langer i hårde, vrede vendinger ud efter Lisbeth Zornig Andersen.

Blandt andet skriver Susanne Andersen, at Lisbeth Zornig burde have fået en fængselsstraf, mens Martin Falck kalder hendes handlinger 'svineri', ligesom han mener, at hun 'priser sig selv'.

Men det er dog ikke kun vrede kommentarer om fængselsstraf og selviscenesættelse, der prydede DR Nyheders Facebook-side.

Mange mener også, at Zornig har gjort det helt rigtige ved at hjælpe flygtninge.

Lisbeth Zornig Andersen føler til den dag i dag ikke, at hun kunne have gjort det anderledes.

- Jeg ville gøre det igen i dag, siger hun, mens hun viser billeder frem af den syriske familie, som hun hjalp. De er i dag i Sverige, og Zornig har stadig kontakt med dem.

https://www.facebook.com/DRNyheder/videos/1139252832791906/

Se Lisbeth Zornig Andersen svare på de vrede spørgsmål på 120 sekunder, i videoen øverst i artiklen.