VIDEO Emanuels anderledes jobsøgning giver gåsehud og jobsamtaler

Efter at have søgt arbejde i et halvt år valgte Emanuel Michael Kakuja at lave et sats, og passagerne på Nørreport Station er vilde med hans initiativ.

Emanuel Michael Kakuja søger job på Nørreport Station.

Begejstringen vil bogstaveligt talt ingen ende tage.

I sekundet, Emanuel Michael Kakuja finder sit skilt frem med teksten 'Har du et job til mig?' efterfulgt af hans telefonnummer, henvender Lianne Brade sig. Andre giver visitkort, nogle sender chefen et foto, og én fortalte sågar, at der er masser af ledige stillinger i Skat.

- Jeg fik rigtig mange kuldegysninger over at tænke, det er sgu sejt gået, fortæller Lianne Brade, der er en af de mange rejsende på Nørreport Station.

Angstprovokerende

Da DR Nyheder møder Emanuel Michael Kakuja, er det er kun anden gang, at han søger efter arbejde med sit skilt på Nørreport Station i den indre del af København. Og det er ikke en tilfældighed, at vi mødes lige nøjagtig her.

- Det er selvfølgelig lidt angstprovokerende, men jeg har set nogle studerende gøre noget lignende, og Nørreport er der, hvor jeg har fået bedst respons, fortæller Emanuel Michael Kakuja.

Og der ér mange, der henvender sig - også på dansk.

Nedprioriterede danskundervisningen

Selvom han forstår de danske henvendelser, så svarer han på engelsk. Siden han kom til Danmark i 2010 fra Rumænien, har han haft travlt med sine studier, praktik og arbejde. Derfor blev danskundervisningen valgt fra.

Virksomhederne holder sig dog ikke tilbage af den grund. Emanuel Michael Kakuja har allerede flere jobsamtaler i hus og er i kontakt med flere firmaer, fortæller han.

Emanuel Michael Kakuja lever på dagpenge og har fået permanent opholdstilladelse i Danmark, efter at han har færdiggjort sine studier på bl.a. Aalborg Universitet.

Mød jobsøgende Emanuel Michael Kakuja og Lianne Brade samt nogle af de andre begejstrede passagerer på Nørreport Station i videoen herover.

I videoen fremgår det, at Emanuel Michael Kakuja er 35 år. Hans korrekte alder er dog 25 år.