Tema Må der være forskel?

VIDEO Erik Brandt svarer på jeres spørgsmål: 'Ingen drømmer om at blive kassedame'

På 120 sekunder svarer Erik Brandt på, hvordan man laver penge, hvad han synes om kassedamers løn, og hvordan han ser uligheden i Danmark.

Hver uge giver vi vores brugere mulighed for at stille spørgsmål til en person, der har gjort sig bemærket i de seneste syv dages mediebillede.

På 120 sekunder skal personen svare på så mange af de spørgsmål - som I har stillet på DR Nyheders Facebook side.

I denne uge har vi fanget modeskaber og millionær Erik Brandt. I onsdags var han med i programmet ’Overklassen på udebane’. Her forlader Erik Brandt sit vante overklasseliv og prøver at sidde bag kassen i Super Brugsen . Samtidig besøger han Annette Hansen, der er enlig mor til tre børn og meget glad for sit arbejde som kassedame.

Må der være forskel?

Der er forskel på folk – og hvad så? I Danmark har vi længe været et af verdens mest lige lande. Men dét til trods er der stor forskel på livet som rig eller fattig, og de senere år er uligheden steget. I nyt tema ser DR på, hvordan det faktuelt står til med uligheden i Danmark. Motiverer ulighed til at arbejde, og er den nødvendig for at drive et samfund fremad? Eller slukker den håb og skaber polarisering? Følg debatten på #drforskel.

Gå til tema

Se Erik Brandt svare på jeres spørgsmål i videoen øverst i artiklen.