VIDEO Facebook og Google går ind i dansk censurdebat

Både danske politikere og talsmænd fra Facebook og Google debatterer i dag censur på nettet.

Der har været mange diskussioner om censur på nettet, og torsdag er der endnu en.

I København afholdes en offentlig høring om censur på internettet, hvor der er deltagelse af både politikere og repræsentanter fra Facebook og Google. Det er Morten Løkkegaard (V), Christel Schaldemose (S) og Europabevægelsen, der har taget initiativ til høringen.

- Jeg ønsker ikke at blande mig som politiker med lovgivning og regulering af det her, men jeg ønsker, at vi skal have en debat, og at de dominerende virksomheder skal i dialog med deres brugere, og det mener jeg også, at de er bedst tjent med.

- Det er startpunktet, og det er grunden til, at vi har høringen i dag, sagde Morten Løkkegaard i DR2 Morgen torsdag.

Facebook og Google åbner op

Kun sjældent har Facebook og Google selv taget del i debatten omkring censur på deres tjenester, men torsdag deltager danske repræsentanter fra de to virksomheder i høringen.

Både Martin Ruby, der er policy manager for Google Danmark, og Thomas Myrup Kristensen, der er Facebooks 'head of policy' i Norden, var inden høringen i studiet i DR2 Morgen for at snakke om de udfordringer, der er omkring censur på nettet.

- Det er vigtigt for os at forklare, hvad vores brugere kan forvente på Facebook, og vi har en mission om at gøre verden mere åben og sammenhængende, og derfor vil vi gerne diskutere, hvordan vi gør det. Vi tror meget på ytringsfrihed, sagde Thomas Myrup Kristensen fra Facebook i DR2 Morgen.

Bøger med nøgne hippier

Debatten om censur hos de store amerikanske internetfirmaer startede, da forfatter Peter Øvig Knudsen oplevede at få sin første bog om hippier censureret, da den indeholdt billeder af nøgne hippier.

Bogen er dog ikke censureret i søgninger på Google, som tillader en vis grad om nøgenhed i de rette sammenhænge, og derfor gerne vil være med i debatten om censur.

- Vi har nogle andre retningslinjer, hvor vi ikke har det store problem med nøgenhed i de rette sammenhænge. Vi tillader nøgenhed i forbindelse med for eksempel kunst, historiske værker og videnskabelige ting, siger Martin Ruby fra Google.

Se hele debatten om censur på nettet i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk