VIDEO Familie 'skralder' for at finde mad til konfirmationsfest

For at få det stramme konfirmationsbudget til at hænge sammen må Tippie Natasja Larsen Toft finde en stor del af menuen i affaldscontainere.

I år skal Tippie Natasja Larsen Toft konfirmeres, men hun er ikke en af de konfirmander, der bliver hentet i en helikopter eller skal fejres på et stort, dyrt hotel.

Ingen af hendes forældre har et job, og selvom de ikke har sparet op, ønsker de alligevel at holde en konfirmationsfest for deres datter.

Derfor bliver de nødt til at 'skralde', altså gennemsøge affald for at finde kasserede, men brugbare madvarer, for at finde mad til konfirmationsmiddagen.

- Jeg er bare glad for, at min familie overhovedet vil holde en fest for mig, for det var ikke sikkert, at jeg fik en fest, fortæller Tippie Natasja Larsen Toft, der til dagligt går i 7. klasse i Store Heddinge, mens hun er ude for at 'skralde' med sin mor og søster.

Se hvordan Tippie Natasja Larsen Toft, hendes søster og mor finder mad til konfirmationsmiddagen ved at 'skralde' i videoen i toppen af artiklen, og se mere i 21Søndag i aften klokken 21.00 på DR1.

Sponsoreret konfirmation

Konfirmationskjolen har Tippie Natasja Larsen Toft fået af sin morfar, da den var på tilbud til 400 kroner i efteråret. Festlokalerne har hendes onkel sørget for, og bordpynten er sponsoreret. Køkkenpersonalet har meldt sig frivilligt via en Facebook-side.

Til en konfirmation i dag er det mange steder almindeligt, at konfirmanderne bliver hentet i flotte køretøjer. Og for at Tippie ikke skal stå tilbage for den trend, har familien fået lov til at låne en traktor, som en lokal landmand stiller til rådighed.

- Jeg ville også gerne undgå, at jeg skal ud og vende hver en femøre og kunne købe luksus til Tippie, men det er der altså ikke råd til, siger konfirmandens mor, Dorte Søgaard.

Betaler egen gave

Normalt tjener Tippie Natasja Larsen Toft lommepenge ved at køre med aviser sammen med sin søster.

Men de seneste uger har konfirmanden givet afkald på hendes del af lønnen, så søsteren har haft råd til en konfirmationsgave.

- Og det har jeg givet hende lov til, forklarer Tippie Natasja Larsen Toft.

Se mere om konfirmationer i hver sin ende af budgetskalaen i 21Søndag i aften.