VIDEO Flygtning uden ferie: Det er usundt for mine børn

Abdallah Hamo fra Syrien skal bruge sommeren i sprogskolen og på sit praktiksted. Hans tre børn skal være i institution.

Flygtningefamilien mister retten til at holde ferie på grund af integrationsydelsen.

Abdallah Hamo på 43 år går i sprogskole og er i praktik som farmaceut på et apotek i Aarhus. Han bor i Hinnerup med sin kone og tre børn, og han har boet i Danmark i tre år. Fra 1. juli kan han ikke længere få kontanthjælp. Han vil i stedet for få den lavere integrationsydelse, og det betyder, at han ikke kan holde ferie sammen med sin familie.

- Jeg er glad for at være her i Danmark. Det er et sikkert land, og folk er høflige, siger han.

- Men jeg synes, det er uretfærdigt, at jeg ikke kan holde ferie med min familie. Nogle forældre er ligesom jeg i sprogskole og i praktik, og derfor skal børnene blive i SFO’en eller på en anden institution hele sommeren, siger han.

Trist for børn

Abdallah Hamo er en af de cirka 7000 personer, som lige nu ikke længere har ret til at holde ferie på grund af integrationsydelsen. Fra 1. juli vil cirka 21.000 flere blive flyttet fra kontanthjælp og over på ydelsen, skriver Jyllands-Posten i dag.

Fra næste sommer vil kontanthjælpsmodtagere, som har boet i Danmark i mindre end syv af de sidste otte år, også miste retten til ferie, fordi de kommer på integrationsydelsen fra den 1. juli.

- Næsten alle andre børn holder ferie, så det bliver en trist sommer for dem. Når skolen starter igen i august vil lærerne spørge: Hvad har du lavet? Så vil de andre børn fortælle, at de har været på ferie. Det har vores børn ikke. Det er svært for os at forklare dem, at vi ikke kommer til at holde ferie sammen – for de forstår ikke politik, siger Abdallah Hamo.

Uddannelse er godkendt

Når du ikke har et arbejde og dermed ikke optjent ferie, hvorfor synes du så, at du har du så ret til at holde ferie?

- Vi går på sprogskole, og vi er i praktik. Vi prøver virkelig at finde arbejde og at lære dansk. Men når jeg går i sprogskole og er i praktik, får jeg ingen løn – og så kan jeg ikke optjene ferie, siger Abdallah Hamo, der snart er færdig med sit praktikophold.

Han er uddannet farmaceut i Syrien, og han har netop fået godkendt sin uddannelse i Danmark. Det betyder, at han kan søge et rigtigt arbejde.

Se interview med Abdallah Hamo i videoen øverst i artiklen.

FacebookTwitter