VIDEO Flyvende landbrugsmaskiner og automatiserede tarmsystemer dyster i Danmark

Ideerne er mange og forskellige i dette års University Startup World Cup, der skal skabe opmærksomhed på Danmark som iværksætterland.

Abhishek Satish og Adarsh Warrier fra Indien har opfundet er computermus, der kan tages på hånden.

- Vi skal gøre Danmark til en start-up hub for unge iværksætter-talenter, simpelthen.

Sådan lyder det fra Human Shojaee, CEO i Venture Cup, der i disse dage afholder University Startup World Cup i København.

Her er 120 unge universitetsstuderende samlet fra hele verden og dyster i en benhård konkurrence om at blive kåret som den bedste iværksætter.

Konkurrencen skal gøre de unge opmærksomme på Danmark som attraktivt iværksætterland.

- Vi er et land, der har ry for at samarbejde på tværs af sektorer, og vi kan hjælpe iværksætterne til at teste deres produkter i et lille marked med et højt teknologiniveau, fortæller Human Shojaee.

Han anerkender dog, at der kan gøres mere for at tiltrække investorer. Derfor håber han også, at konkurrencen kan få investorernes øjne til at rette sig mod Danmark og den store talentmasse, der er her.

Ud over rampen

Jakob Mikkel Hansen fra firmaet HippoCorn efterlyser også større opmærksomhed på Danmark som start-up land, især fra udenlandske investorer.

Han lever af at matche iværksættere og investorer, og han er imponeret over kvaliteten af de mange ideer, der er samlet i København.

- Vi regner stærkt med, at der er nogle af de her start-ups, der får noget investering og kommer ud over rampen, fortæller Jakob Mikkel Hansen, der er Managing Partner i HippoCorn, der er en af konkurrencens samarbejdspartnere.

Den endelig vinder kåres fredag mellem konkurrencens 50 hold, hvor H.K.H Kronprinsesse Mary vil overrække prisen til det bedste hold af iværksættere.

I videoen i toppen af artiklen kan du stifte bekendtskab med nogle af projekterne, der onsdag blev fremvist på en EXPO for de deltagende iværksættere.

Facebook
Twitter