VIDEO Forældre: Klamt at pædofile kigger på vores Facebook-billeder

Pædofile verden over holder øje med familiefotografier på Facebook og deler dem med hinanden på internettet.

Journalister fra NRK i Norge har gjort et ubehageligt fund på et af de hemmelige forum for pædofile på internettet.

På det nordiske forum Skandiland var der en livlig chat i gang om de fantasier, som børnebilleder fra blandt andet Facebook giver de pædofile brugere.

Det fund bekymrer flere forældre, som DR Nyheder har talt med i dag, og som af gode grunde ikke ønsker, at fotografier af deres børn ender samme sted.

- Det er en ubehagelig tanke, at der er nogen, der gør sådan noget, siger Simone Marstrand-Jørgensen, der er på legepladsen med sin søn Elias.

Tjek din Facebook-profil

For at undgå, at et ellers uskyldigt badebillede fra sommerferien havner på en pædofils computerskærm, bør man tage sine forholdsregler som forældre, anbefaler Red Barnet.

LÆS OGSÅ

- Man skal være opmærksom på, om man har en åben eller lukket profil, og i det hele taget overveje, hvad man deler af familiebilleder. For vi ved, at der bliver høstet billeder fra alle de tilgængelige steder, der er på nettet, siger Kuno Sørensen, der er psykolog hos Red Barnet.

Se, hvordan forældrene reagerer på, at pædofile kopierer familiefotografier fra Facebook. Klik på play i videoen over artiklen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter