Fem hurtige spørgsmål til dagens lektie og løbende quiz med klassekammeraterne i årets pensum. Alt sammen på mobiletelefonen.
Det bliver virkeligheden for eleverne på fire af landets gymnasier fra i dag, når de møder ind til første skoledag.
Med den nye app Study Quiz håber lærerne, at eleverne vil dyste med hinanden i pensum, som de gør det i eksisterende quiz-spil til smartphonen såsom QuizBattle.
- Forhåbentlig er quiz-delen og det, at de har mulighed for vinde over andre i klassen, så sjovt, at eleverne bliver motiverede til at lære nøglebegreber fra undervisningen, siger underviser Henrik Færch Svendsen fra Fredericia Gymnasium, som tager app'en i brug i dag.
Lektielæsning hvor som helst
Henrik Færch Svendsen forudser, at Study Quiz kan blive et supplement til tør terperi i læseferien – og en tidssvarende måde at læse lektier på.
- Lektien kan bestå i at se en faglig video på 10 minutter og så gå ind på appen og besvare fem spørgsmål for at vise, at man har forstået, hvad man har set. På den måde er lektier ikke nødvendigvis noget, som eleverne skal sidde hjemme på værelset og lave – de kan lave lektier hvor som helst, siger han.
Ikke sjov og leg det hele
Elleverne skal dog ikke forvente, at den nye teknologi bliver ren leg. Study Quiz tilbyder nemlig læreren mulighed for at kontrollere, hvordan eleverne klarer sig.
- Jeg ved med det samme, om de har forstået det, de har læst. Det kunne jeg også før, men her er det smarte, at jeg hen over året får samlet elevernes resultater, og jeg kan se, om der er nogen, som konsekvent ikke forbereder sig ordentligt, siger Henrik Færch Svendsen.
Ideen kom midt i eksamenslæsningen
For de to erhvervsøkonomistuderende fra Aarhus Universitet, som har udviklet app'en, var det dog det underholdende element, som gav dem ideen. Det skete midt i eksamenslæsningen på første semester.
- Vi kunne se, hvordan vi selv og vores medstuderende sad og dystede i Wordfeud, QuizBattle og andre populære quiz-spil, og så tænkte vi: Hey, kan vi ikke kombinere de to ting?, siger Jeppe Midjord, der er én af to ophavsmænd til Study Quiz.
Indtil videre har gymnasier i Tørring, Rødkilde, Slagelse og altså Fredericia fået licens til app'en, fordi de har været med i udviklingen. Snart håber de to idemænd fra Aarhus Universitet at sælge app'en til flere af landets gymnasier. Hvad den skal koste, vil de ikke ud med.
Se Jeppe Midjord, der ern en af idémændene bag Study Quiz demonstrere, hvordan app'en virker, i videoen i toppen af artiklen.