VIDEO Haifaa arbejdede på syrisk hospital: Hør hendes rørende beretning

Dansk-syreren Haifaa Awad er netop kommet hjem efter at have arbejdet på et felthospital i Syrien. Hør hende fortælle om sine oplevelser her.

Haifaa Awad er dansk-syrer og nyuddannet læge. Hun er lige kommet hjem fra Syrien, hvor hun har arbejdet på hospital i det nordlige Syrien.

Derfra har hun skrevet dagbøger til Dagbladet Information om sine oplevelser, og hun beskriver blandt andet, hvordan hendes beslutning om at støtte revolutionen for at vælte Assad bygger på mange tanker og erfaringer.

- Det var meget om sikkerhed, hvordan min familie ville reagere, hvordan mine venner ville reagere, hvordan jeg skulle holde kontakten i et land, hvor der ikke er telefonkontakt mere. Så det var meget det logistiske, som jeg bekymrede mig om, siger Haifaa Awad i DR2 Nyhedstimen.

Behandlede apatiske, chokerede børn

I Syrien arbejdede Haifaa Awad på et felthospital, hvor hun behandlede rigtig mange børn og kvinder.

I hendes dagbøger beskriver hun flere gange to brødre, som hun behandlede på felthospitalet.

- Jeg kommer ind midt i deres behandlingsforløb, og det der slår mig ved dem er, at de som rigtig mange syriske børn er apatiske. De er stadig i chokfase, og de forstår ikke, hvad der foregår. De har været under store kirurgiske indgreb, fortæller Haifaa Awad og fortsætter:

- En af dem kunne lege på gangen og smile lidt - engang i mellem - hvis man prikkede ordentligt til ham, siger hun.

Se hele interviewet med Haifaa Awad, og hør hende fortælle sine rørende beretninger fra Syrien, i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter