VIDEO 'Hammerslag'-holdet dyster i skøre sportsgrene

Christian Degn og resten af holdet fik høvl i polarlege, da de besøgte Grønland.

'One foot high kick', 'Head Pull' og 'Airplane'.

Det lyder som kungfu-moves eller snowboard-tricks, men faktisk er det såkaldte inuit-discipliner. Sportsgrene, der hvert andet år dystes i ved Arctic Winter Games i landene nord for polarcirklen.

Christian Degn og de to ejendomsmæglere Claus Dreyer og Anders Gerner Frost prøvede de tre discipliner, da de var på Grønland for at lave en specialudgave af tv-programmet 'Hammerslag'.

Og de måtte konstatere, at de ikke havde den smidighed og styrke, som de lokale sportsudøvere havde. De fik med andre ord læsterlige klø.

OL nord for polarcirklen

Siden 1970, hvor Arctic Winter Games blev afholdt for første gang, har lande som Canada, Rusland, Grønland, USA og samerne fra Norge, Sverige og Finland dystet i et hav af kendte og mindre kendte discipliner.

Når nordboerne tørner sammen, konkurrerer de både i klassiske alpine sportsgrene som slalom og langrend, indendørs sportsgrene som badminton og basketball og specielle inuit-sportsgrene som 'Alaskan High Kick', 'Kneel Jump' og 'Triple Jump'.

Visionen med legene er, at de arktiske lande skal blive bedre til at udveksle kultur og skabe sociale relationer imellem landene.

Danmark kan ikke helt være med

At Danmark ikke er et polarland var tydeligt, da Degn og resten af holdet kæmpede mod lokale i inuit-sportsgrenene. De tabte alle tre discipliner stort.

Se 'Hammerslag'-holdet få klø i videoen øverst i artiklen.

Og se med mandag klokken 20.30 på DR1, når 'Hammerslag' besøger Grønland.

Facebook
Twitter