VIDEO Hashbruger på Christiania: De kameraer bliver smadret i løbet af to minutter

Hashboderne på Pusher Street er væk. Men det er køberne ikke.

- Jeg er kommet herude i over 35 år, og jeg kommer jo for at købe hash. Det tør jeg godt indrømme. Jeg føler mig hverken som en kriminel eller gangster af den grund.

Jan Petersen er på Christiania for at 'handle ind til weekenden', som han selv udtrykker det. Og det har han tænkt sig at blive ved med. Også selvom der nu skal sættes overvågningskameraer op på staden. Men den foranstaltning vil ikke ændre på hans indkøbsvaner:

- Det kan jeg ikke forestille mig, siger Jan Petersen, der er kommet på Christiania, siden han var 16 år.

Han synes, stemningen er mere behagelig efter Pusher Street er blevet ryddet. Folk er ikke så paranoide mere, forklarer han. Men ligefrem at sætte overvågningskameraer op for at holde øje med folk er over grænsen:

- Jeg synes, det er noget pjat. De bliver smadret i løbet af to minutter. Det kommer til at koste kommunen en masse penge til ingen verdens nytte, siger Jan Petersen, der selv bor i Valby.

Christianitterne har i et brev til politidirektør Thorkild Fogde oplyst, at de ikke vil modsætte sig videoovervågningen i Pusher Street. Også selv om flere udtrykker bekymring over, at pushere nu formentlig vil sælge deres stoffer på gader og stræder.