VIDEO Her bor der kun uledsagede unge flygtninge

I Roskilde har bostedet Bak-Op kun uledsagede unge flygtninge boende. På den måde møder de ikke de utilpassede unge danskere.

Se hvordan de unge uledsagede flygtninge har det på bostedet Bak-Op. Klik på play.

Kritikken er haglet ned over de danske kommuner, efter DR Nyheder har kunnet fortælle, at unge flygtninge under 18 år, der kommer til landet uden andre end dem selv, ofte bliver placeret i døgninstitutioner, hvor de bor de sammen med anbragte danske unge, der kan have sociale problemer eller misbrug. Men der kan være andre måder at løse boligproblemet på.

I Roskilde har man placeret uledsagede unge flygtninge sammen på et bosted. Ikke fordi de unge har et misbrug eller har sociale problemer, men fordi de har det til fælles, at de er flygtet fra krig uden deres familie. Og det er godt, at de har deres eget sted, siger afdelingslederen hos bostedet Bak-Op i Roskilde, Annette Olsson.

- Problemet ved at placere de unge flygtninge sammen med utilpassede danske unge er, at flygtningene møder en subkultur i Danmark, som ofte slås med kriminalitet og misbrug, siger Annette Olsson.

Se hvordan de unge uledsagede flygtninge har det på bostedet Bak-Op. Klik på play i videoen over artiklen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter