VIDEO Her er din flæskestegs sidste rejse

Unikke optagelser viser danske slagtesvins sidste rejse, inden de bliver slagtet og ender på danskernes spiseborde.

I Danmark er vi nogle af de bedste til at slagte svin, men har du nogensinde tænkt over, hvordan din flæskestegs sidste rejse ser ud?

I hvad der formentlig er de første optagelser af sin art, viser DR3-programmet ”Dræb din livret”, hvad der sker på danske slagtesvins sidste rejse, inden de bliver slagtet og i sidste ende ender som mad på vores spiseborde.

500 svin bliver slagtet i timen

Grisene ankommer til et slagteri, der slagter ca. 500 grise om dagen. På landets største slagterier bliver der slagtet ca. 500 grise i timen.

Når grisene ankommer til slagteriet har en dyrlæge allerede tjekket dem for sygdomme, inden de bliver ført ind i et bedøvelsesanlæg.

En 'elevator' sænker grisene ned i en usynlig gas, der består af luftarten kuldioxid, som bedøver svinene. Efter 90 sekunder bliver elevatoren åbnet, og de bevidstløse svin triller ud. Nu kan selve slagtningen begynde.

Se din flæskestegs sidste rejse i playeren foroven. Optagelserne er lavet i forbindelse med DR3-programmet Dræb din livret, der bliver sendt torsdag kl. 21.00.