VIDEO Her er hele dronningens tale til den mexicanske præsident

Dronning Margrethe fortalte anekdoter fra sine to tidligere besøg i Mexico, da hun holdt tale for sine mexicanske gæster

- Jeg husker med stor glæde mine to tidligere besøg i Mexico. I 1966 besøgte jeg Mexico som ung tronfølger og husker endnu den varme og venlighed, som jeg overalt blev mødt med.

Sådan lød det fra dronning Margrethe, da hun onsdag aften holdt tale til sine mexicanske gæster under gallamiddagen på Fredensborg Slot.

Det mexicanske præsidentpar, præsident Enrique Peña Nieto og førstedame Angélica Rivera, ankom klokken 13 i Københavns Lufthavn, hvor de blevet taget imod af regentparret, kronprinsparret, prins Joachim og prinsesse Marie samt prinsesse Benedikte.

Derefter gik turen til Fredensborg Slot, hvor dronningen officielt tog imod. Efter et besøg med kronprinsparret i Helsingør var der så stor galla, hvor dronningen som den første holdt tale.

Her fokuserede hun blandt andet på de mange aftaler, der i morgen bliver underskrevet.

- Det dansk-mexicanske samarbejde har aldrig været så omfattende som i dag. Men der er fortsat et stort uudnyttet potentiale for yderligere udvikling. Derfor er det også glædeligt, at der i forbindelse med dette statsbesøg bliver undertegnet en række konkrete aftaler mellem vore landes myndigheder for yderligere styrkelse af samarbejdet indenfor blandt andet sundhed, klima, energi, og handel, sagde dronningen i sin tale.

Se hele dronning Margrethes tale i videoen herover Du kan også læse hele dronningens tale på kongehuset.dk her