VIDEO Her tegner børn 214 meter lang rekord

Næsten 300 børn har lavet Danmarks længste børnetegning i Greve.

Udstyret med farvekridt i alle regnbuens farver kastede næsten 300 børn sig i går ud i en mission om at lave Danmarks længste børnetegning.

Den ihærdige farvelægning af det hvide papir endte med, at de mange unge kunstnere skabte en 214 meter lang tegning og dermed en plads i Børnenes Rekordbog.

Det kreative rekordforsøg løb af stablen i Waves Shoppingcenter i Greve, og børn fra mere end 11 institutioner i Greve og omegn deltog i løjerne.

En af deltagerne var ni-årige Sofie, der prydede tegningen med mange forskellige nuancer.

- Jeg tegner et regnbuefarvet tema med en form for dinosaurfugl, forklarede Sofie, som går i 2. klasse.

Hun sad ved siden af Caroline, der var ganske tilfreds med, at dagen stod på rekordforsøg.

- Nu her farver vi bare alverdens ting, og vi bestemmer selv, og vi bruger kreativiteten, lød det fra den ni-årige pige.

Overskudspapir

- Fællesskab giver styrke, det vil vi dyrke, vi går sammen hånd i hånd, lad os alle knytte bånd, gooooo Greve", lød kampråbet, der satte de 295 børn i gang med rekordforsøget.

Det er Greve-virksomheden PrinterGuys, der fik idéen til arrangementet, fordi firmaet havde en del papir i overskud.

- Vi har forhandlet storformatprintere før, og det gør vi ikke længere. Det betyder, at vi havde en hel masse papir liggende på lager, som vi ikke skulle bruge, fortæller ejer Carsten Andersen, som dog ikke vil tage æren for idéen.

- Vi sad en fredag eftermiddag og hyggede med en øl. Så sad vi og snakkede om, hvad vi skulle bruge papiret til. Pludselig var der en af pigerne, som sagde: "Vi kan lave Danmarks længste børnetegning". Så det besluttede vi at gøre, fortæller han.

Danmark længste børnetegning er en helt ny disciplin i Børnenes Rekordbog, så rekorden var på den måde sikret på forhånd.