VIDEO Initiativtager om indsamling til Lesbos-flygtninge: Jeg tænker YES

Vi har alle et ansvar for, at folk har det godt på denne klode, lyder det fra initiativtager af indsamling til flygtninge på Lesbos.

Gry Hebeltoft Ravn jubler over, de mange penge, soveposer og sække med tøj, som frivillige har doneret til flygtninge på Lesbos.

Hundredvis af frivillige, kolde kontanter og stakkevis af tøj, sko og soveposer er blevet samlet ind til flygtninge, som lige nu befinder sig på Lesbos.

På bare to dage har tilslutningen til projektet – som begyndte på Facebook – været så overvældende, at initiativtagerne ikke har andre ord end YES.

- Jeg tænker YES. Fuck, hvor er det fedt. Det er helt vildt at mærke, at så mange mennesker vil hjælpe til, siger Gry Hebeltoft Ravn, som sammen med tre andre står bag initiativet.

Byttede yoga ud med indsamling

Det hele startede, da hun sammen med en veninde var på vej på ferie til netop den græske ø Lesbos. Her blev deres fokus pludselig vendt fra yoga i vandkanten til velgørenhed.

- Jeg synes, det er forfærdeligt at kigge på, hvordan de har det. Man mærker en smerte i hjertet, og det kan jeg ikke holde ud at sidde med herhjemme. Jeg synes, vi alle har et ansvar for, at folk har det ordentligt på den her klode, siger Gry Hebeltoft Ravn.

Der er allerede nu blevet samlet 250.000 kroner og næsten 60 ton ting, sager og tøj ind.

Men hver en krone tæller, og det er stadig muligt at hjælpe til. Se mere på initiativtagernes facebook-side - 'Indsamling af ting til Lesbos i hele DK - Så det NU!'

Se også i videoen øverst i artiklen, hvordan det gik, da der i dag blev samlet ind i Albertslund - og hør, hvad der stadig er brug for til flygtningene.