VIDEO Janni Nielsen lagde blomster hvor Omar døde

Janni Nielsen er en af dem, som lagde blomster for den formodede drabsmand i nordvest kvarteret i København, inden de blev fjernet af unge hætteklædte mænd.

Janni Nielsen havde lagt en buket gule tulipaner på Svanevej ved Nørrebro Station i København, hvor den formodede terrorist, Omar Abdel Hamid El-Hussein, blev skudt og dræbt.

Der lå i alt 50 buketter, men mandag eftermiddag er de blevet fjernet af unge hætteklædte mænd. Ifølge TV2.dk hævdede de unge, at de var "brødre" til den dræbte, og at de fjernede angiveligt blomsterne, fordi det ikke er muslims skik at lægge blomster for de døde.

Men for Janni Nielsen handler det at lægge blomster ikke om sympati med den døde formodede gerningsmand:

- Jeg har ingen sympati for drab, drabsforsøg eller noget af det, som Omar har foretaget sig. Jeg har bare en forståelse for, at vi som samfund har et medansvar, siger Janni Nielsen.

Blandet modtagelse

30-årige Janni Nielsen arbejder i flere frivillige organisationer og har blandt andet arbejdet med udsatte unge.

Søndag lavede hun en opdatering på Facebook, hvor hun skrev: "Er det markeret på Nørrebro Station, hvor Omar blev skudt? Jeg vil gerne lægge en blomst der også."

Og den udmelding har fået en blandet modtagelse.

Flere bakker Janni Nielsen op, men en person har kommenteret, at blomsterne symboliserer respekt for den dræbte, og at det ikke er på sin plads i denne situation.

Den samme holdning har Venstres Søren Pind, som har postet et billede af blomsterne på sin Facebook-profil med ordene: "Dette er billedet, nogen ikke VIL se. Det viser, at der desværre er et dem og os."

Det er i dag ikke lykkedes, at få en uddybende kommentar fra Søren Pind til Janni Nielsens historie.

Det handler om rummelighed

Men ifølge Janni Nielsen er det netop nu vigtigt at lægge blomster for at samle befolkningen:

- Jeg har forståelse for de unge, som føler, at de skal finde alternative fællesskaber, fordi vi ikke formår at rumme dem, siger hun. 

Se hvorfor Janni Nielsen lægger blomster, der hvor den formodede gerningsmand blev dræbt i videoen i toppen af artiklen.